tirsdag den 12. juni 2012

Skøn spidskål's salat med røget makrel





Denne salat lavede jeg for nogle dage siden til aftensmad, og den var bare så skøn! det er en super måde at få makrel på, også er det en rigtig sommer salat. Server den evt. med et stykke tyndskåret ristet rugbrød.
(Jeg fik desværre ikke taget et billede af salaten)
Makrel indeholder fiskeolie, som er nødvendigt for at hjernen kan udvikle sig optimalt. Fiskeolie er desuden umættet fedt.
Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen.

Ingredienser 2-3 personer:
1 røget makrel (jeg købte blot en fra Føtex)
1 lille spidskål
Et bundt radiser
½ agurk, udkernet og skåret i små stykker
1 dl yoghurt naturel, skyr eller fromage frais
Et bundt dild
Evt. en del kogte grove kerne (spelt eller lidt fuldkorns pasta)

Start med at pille makrellen, den har mange små ben så vær opmærksom. (makrellen skal åbnes som en "bog" når du begynder). Skær spidskålen i fine strimler. Skær radiser og agurk. Hak dilden fint. Krydr yoghurt/skyr med salt og peber. Bland alle grøntsager, dild og makrel sammen og vend med yoghurten. Server straks evt. med rugbrød.

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar