torsdag den 26. april 2012

Blomkåls tabouleh

De fleste kender efterhånden bulgur, couscous og måske også quinoa.
De er alle tre gode i salater, da de giver fylde og mætter. Når jeg gerne vil spare på kulhydraterne, og samtidig få spist en masse sunde grøntsager, så finder jeg på alternativer til de stivelsesrige fødevare. Som jeg har skrevet om tidligere bruger jeg nogle gange hvidkål i stedet for pasta. (Se indlæg "sund på en søndag?")
Idag har vi fået en blomkåls tabouleh til aftensmad, sammen med kylling og en avocado dip. Super lækkert, og et godt alternativ til bulgur, som normalt bruges i tabouleh :-)
Tabouleh er en libanesisk ret, som kan variries i det uendelige. Det samme kan denne, hvor bulguren er erstattet med blendet blomkål.
Blomkål indeholder det ekstremt stærke stof allicin, der også findes i hvidløg. Allicin er kendt for at kunne dæmpe betændelse og virke som et såkaldt hormetin – et stof, der holder ældningsprocesserne i kroppen i skak (kilde: iform)


Vores tabouleh bestod af følgende:
Et halv blomkål
Et forårsløg
Agurk, udkernet og skåret i tern
Tomat, udkernet og skåret i tern

Blomkålen deles i mindre buketter, og stokken fjernes. Køres igennem i en blender ved middel hastighed, indtil den er blevet "grynet" som på billedet.
Den blendede blomkål blandes med de øvrige grøntsager, og tilsættes lidt citron eller lime.
Man kan med fordel anvende flere, eller andre grøntsager. Denne tabouleh blev lavet lidt på slum, men jeg tror også at den kunne være rigtig god med fx. hakket persille og peberfrugt.

Til vores tabouleh fik i marineret kylling, et lunt pita brød og en avocado dip bestående af; en halv avocado, lidt yoghurt naturel, et fed hvidløg og salt/peber.

Aftens tallerken - meget lækkert og enkelt :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar