tirsdag den 24. april 2012

Opskrift på koldhævede grovboller og honningristet mysli

Groveboller med fiberhavregryn:

10 stk. 

15 g gær 
3 dl lunkent vand  
1 spsk salt 
1 spsk honning 
1 spsk koldpresset raps- eller hørfrøolie 
50 g fuldkornshvedemel 
100 g fiberhavregryn (urtekram) kan også erstattes med alm havregryn eller mysli
250 g hvedemel 

Drys:  fiberhavregryn

SÅDAN GØR DU: 
Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, honning, olie samt fuldkornsmel og mysli/havregryn. Rør dejen sammen, rør hvedemelet i og rør og slå dejen jævn. 

Dæk dejen til og lad den hæve koldt natten over 

Fordel den herefter i muffinforme af papir, drys lidt fibermysli eller havregryn på toppen og sæt brødene i en kold ovn. 

Tænd ovnen på 200° og bag brødene i 30 minutter. 

Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Server dine lune muffins med osten, skyr frisk frugt og en kop varm grøn  te med masser af frisk mynte






Hjemmelavet honningristet mysli:


Denne mysli kan varieres i det uendelige alt efter hvad du bedst kan lide, jeg bruger følgende i min:
Havregryn
Hørfrø
Solsikkekerner
Hakkede mandler
Græskarkerne


Sådan gør du:
Varm en pande op med olivenolie og ca. 1-2 spsk. honning.Når honningen er smeltet, tilsætter du din mysli blanding og rister det i 4-5 min ved middel varme - pas på, det må ikke brænde på! 
Derefter tager du panden af varmen og lade myslien køle af på panden i nogle minutter, hvor efter du kan opbevare den i en lufttæt beholder. Hvis du har lyst kan du tilføje tørret frugt fx. annanas, melon, papaya, rosiner, gojibær eller tranebær :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar